Τελευταία Νέα
Οικονομία

Rehn – Μονόδρομος η λιτότητα για την Ελλάδα – Το κλίμα σταδιακά βελτιώνεται – Επαφές με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη

tags :
Rehn – Μονόδρομος η λιτότητα για την Ελλάδα – Το κλίμα σταδιακά βελτιώνεται – Επαφές με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Στο περιθώριο της Διάσκεψης των προεδρίων των εθνικών κοινοβουλίων
«Τα προβλήματα της Ελλάδας προήλθαν από το μεγάλο δημόσιο τομέα και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα» υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn, στο περιθώριο της διάσκεψης των προεδρείων των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της διάσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπεραμύνθηκε της δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς όπως διαμήνυσε, συνιστά τον μοναδικό τρόπο επιστροφής της Ελλάδας στην ομαλότητα.
«Αναμένουμε μία σταδιακή επιστροφή της ανάκαμψης, καθώς το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και οι εξαγωγές ενισχύονται» εξήγησε εν συνεχεία.
«Ελλάδα και Πορτογαλία χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις και τώρα, πληρώνουν τις συνέπειες» κατέληξε ο Olli Rehn.
Eκ μέρους της Ελλάδας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως «πρέπει όλοι μαζί να στρέψουμε το βλέμμα αλλά και τη δράση μας σε πολιτικές που θα έχουν ως επίκεντρο την ευημερία του πολίτη και τη δημιουργία ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».
Στο περιθώριο της διάσκεψης, o Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών των 28 Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

Μεϊμαράκης- Το κυριότερο εμπόδιο στην Ευρώπη είναι η περιορισμένη ρευστότητα
H περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά είναι το κυριότερο εμπόδιο για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης  απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην εναρκτήρια σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Οικονομική Διακυβέρνηση, επισήμανε ότι η έλευση του 2014 σηματοδότησε μία νέα αρχή για ολόκληρη την Ευρώπη, της οποίας η οικονομία, όπως σημείωσε, φαίνεται να επιστρέφει με αργά αλλά σταθερά βήματα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, έπειτα από 18 ολόκληρους μήνες.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «διευρύνεται το χάσμα ευρωπαϊκού Νότου και Βορρά με τη συνεχή μεταφορά κεφαλαίων και εργατικού δυναμικού από τον μεν στον δε, καταδικάζοντας ειδικά τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής σε έναν αντιαναπτυξιακό φαύλο κύκλο». Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο Ευαγγ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «οι χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελλάδας που αναδείχθηκαν με το ξέσπασμα της κρίσης, ανάγκασαν τη χώρα να μπει σε πρόγραμμα προσαρμογής και να υλοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σκληρές, αλλά, εκ των πραγμάτων, αναγκαίες πολιτικές».
Η Διάσκεψη, στην οποία ο πρόεδρος της Βουλής συμπροήδρευσε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μartin Schulz συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Βουλή των Ελλήνων, και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Στην εναρκτήρια πανηγυρική σύνοδο συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης