Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέτρα για την επιβίωση της ευρωπαϊκής χαλυβουργίας θα συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο

Μέτρα για την επιβίωση της ευρωπαϊκής χαλυβουργίας θα συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο
Έχει μειωθεί στο ήμισυ το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια παραγωγή εξαιτίας της κρίσης, ενώ έχουν απολεσθεί 65.000 θέσεις εργασίας
Μέτρα για την επιβίωση και ανάκαμψη της χαλυβουργίας στην Ευρώπη θα συζητηθούν σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Εξαιτίας της κρίσης έχει μειωθεί στο ήμισυ το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα, ενώ έχουν απολεσθεί 65.000 θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ελλάδα οι συσσωρευμένες ζημιές των τριών μεγάλων ελληνικών χαλυβουργιών (Σιδενόρ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος) την τετραετία 2009 - 2012 ανήλθαν σε 600 εκατ. ευρώ.
Η παραγωγική ικανότητα των ελληνικών χαλυβουργιών προσεγγίζει τα 4 εκατομμύρια τόνους, ωστόσο λόγω της πτώσης της οικοδομής, η ζήτηση στην Ελλάδα για χαλυβουργικά προϊόντα το 2013 υποχώρησε κάτω από τους 300.000 τόνους, δηλαδή στα επίπεδα της δεκαετίας του 1950.
Στα προβλήματα της ελληνικής χαλυβουργίας συγκαταλέγεται και το ενεργειακό κόστος, το οποίο λόγω της κρίσης έχει εκτιναχθεί.

WWW.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης