Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δάνειο 235 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τη βελτίωση του ελληνικού ηλεκτρικού δικτύου

tags :
Δάνειο 235 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τη βελτίωση του ελληνικού ηλεκτρικού δικτύου
Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2013-15
Στη βελτίωση του ελληνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με ένα δάνειο ύψους 235 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.
Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2013-15 και έχει ως στόχο την ανακαίνιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την επέκτασή του ώστε να καταστούν δυνατές περίπου 186 000 νέες συνδέσεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
Το επενδυτικό πρόγραμμα θα αποφέρει οφέλη τόσο στους καταναλωτές όσο και στους προμηθευτές, βελτιώνοντας την υποδομή διανομής και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα καλύτερη κάλυψη της ζήτησης.
Ο ενεργειακός τομέας ανήκει στους τομείς προτεραιότητας της δραστηριότητας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα και έχει χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα με δάνεια συνολικού ύψους 4,6 δισ. ευρώ αφότου η χώρα προσχώρησε στην ΕΕ. Το μεγαλύτερο μέρος των δανείων αυτών αφορούσε τη ΔΕΗ.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ που δημιουργήθηκε το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης