Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995 - Συντελεστές φορολόγησης βάσει πληθωρισμού για τα υπόλοιπα

Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995 - Συντελεστές φορολόγησης βάσει πληθωρισμού για τα υπόλοιπα
Επαναβεβαιώνεται πως δεν χρειάζεται να εγγραφούν στη φορολογική δήλωση τόκοι καταθέσεων κάτω των 250 ευρώ
Την εξαίρεση, από τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακίνητων, όλων των ακινήτων που αποκτήθηκαν πριν από το 1995, θα προβλέπει, κατά τις πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τα υπόλοιπα ακίνητα θα υπάρχουν συντελεστές φορολόγησης, οι οποίοι θα λαμβάνουν υπόψιν τους και τον υψηλό πληθωρισμό που καταγράφηκε ανά έτος στην οικονομία.
Μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την επαναφορά του παλαιότερου καθεστώτος φορολόγησης του επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους εν ενεργεία ένστολους, δηλαδή επιστροφή στη φορολόγηση μόνο του 35% του επιδόματος.
Επίσης, το πολυνομοσχέδιο επαναβεβαιώνει πως δεν χρειάζεται να εγγραφούν στη φορολογική δήλωση τόκοι καταθέσεων κάτω των 250 ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης