Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ) – Σε οριακό σημείο η ελληνική βιομηχανία – Οξυγόνο ζωής η μείωση του κόστους

tags :
Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ) – Σε οριακό σημείο η ελληνική βιομηχανία – Οξυγόνο ζωής η μείωση του κόστους
Δηλώσεις μετά τη διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανική πολιτική


Την άποψη ότι η ελληνική βιομηχανία βρίσκεται σε οριακό σημείο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του κόστους αποτέλεσε «πραγματικά οξυγόνο ζωής για τις βιομηχανίες».
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διυπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική, ο κ.Δασκαλόπουλος υποστήριξε ότι η οποιαδήποτε ακύρωση ή καθυστέρηση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τώρα προσκρούουν στις Βρυξέλλες έχει βαριές συνέπειες, καθώς, όπως είπε «θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον ήδη τραυματισμένο παραγωγικό ιστό, θα αυξήσει την ανεργία, θα υπονομεύσει την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας μας»
«Και δεν διανοούμαι ότι μπορεί οι εταίροι μας στην Ευρώπη να αδιαφορούν γι’ αυτά. Ξέρει πολύ καλά και η Ευρώπη ότι ανάκαμψη στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει μόνο η παραγωγική οικονομία. Πρέπει λοιπόν σε συνεργασία με την κυβέρνησή μας και τον επιχειρηματικό κόσμο να βρεθεί επειγόντως η φόρμουλα, η τυπική φόρμουλα για να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα και η εφαρμογή τους γιατί το ζητούμενο δεν είναι τίποτα λιγότερο από την επιβίωση της παραγωγικής μας βάσης» υπογράμμισε ο κ.Δασκαλόπουλος
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης τόνισε ότι σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
«Διότι η επιχειρηματικότητα είναι ο μοχλός για να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις απασχόλησης. Αυτός είναι και ο λόγος της σύστασης της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική, για να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.
Όπως είπε κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής συζητήθηκαν η στρατηγική για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, ο νόμος πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων και το θέμα της ενέργειας.
«Έγινε ενημέρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε σχέση με την εφαρμογή των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των προσπαθειών σε συνεργασία φυσικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Υπουργείο Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης