Τελευταία Νέα
old

Almunia (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) – Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για την Ελλάδα – Δίνει αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας

tags :
Almunia (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) – Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για την Ελλάδα – Δίνει αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας
Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν και μένουν σε θετικό δρόμο, αλλά παραμένουν οι προκλήσεις για να γυρίσουν στην κερδοφορία, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Συστάσεις στην κυβέρνηση να μην χάσει τη γραμμή του τερματισμού στον αγώνα αντοχής που δίνει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Joaquin Almunia.
Ο Almunia υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι ο δρόμος για την Ελλάδα είναι μακρύς και καθόλου εύκολος, τονίζοντας ότι η πορεία αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα δίνει έναν αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε ομιλία του στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια συνεδρίου της ελληνικής προεδρίας για τον ανταγωνισμό, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έξοδο της χώρας στις αγορές, τονίζοντας η Ελλάδα έχει διανύσει το σωστό δρόμο και θα τα καταφέρει στο τέλος να βγει από την κρίση.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά παρακολουθεί αν η βοήθεια που λαμβάνουν αυτές θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία.
«Συνεχίζουν και μένουν σε θετικό δρόμο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά παραμένουν οι προκλήσεις, για να γυρίσουν στην κερδοφορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Almunia, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα προέλθει από τις ψηφιακές υπηρεσίες, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και την τεχνολογία. Πολλοί θέλουμε μια ενιαία αγορά στις τηλεπικοινωνίες αλλά μέρη του ανταγωνισμού ανήκουν σε εθνικές αγορές. Πρέπει να οικοδομηθεί περισσότερο η έννοια της ενιαίας αγοράς».
Σημειώνεται πως στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του κ.Almunia με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης