Τελευταία Νέα
old

Thomsen (Τρόικα) - H Eλλάδα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση - Σημαντικό ορόσημο η έξοδος στις αγορές

tags :
Thomsen (Τρόικα) - H Eλλάδα χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση - Σημαντικό ορόσημο η έξοδος στις αγορές
"Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα απασχολήσει την επόμενη αναθεώρηση"
"Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα παρά μόνο επιπλέον χρηματοδότηση". Αυτό διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Paul Thomsen.
"Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016", τόνισε σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου. 
"Το ΔΝΤ δεν ψάχνει κάποιο μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια από τον επίσημο τομέα", επισήμανε ο Thomsen.
Μιλώντας για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, έκανε λόγο για ένα "σημαντικό ορόσημο".
"Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές".
Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους ανέφερε πως κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και πως είναι απολύτως απαραίτητο για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την επιστροφή της Τρόικας στην Ελλάδα, ο Τhomsen τόνισε ότι θα γίνει μια σύντομη επίσκεψη για τα νούμερα το επόμενο διάστημα αλλά σημείωσε ότι κύρια αποστολή θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης