Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χ. Γεωργιάδης (Κύπριος ΥΠΟΙΚ) - Ευπρόσδεκτοι όσο ποτέ ξένοι επενδυτές στις τράπεζες - Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για έξοδος στις αγορές

Χ. Γεωργιάδης (Κύπριος ΥΠΟΙΚ) - Ευπρόσδεκτοι όσο ποτέ ξένοι επενδυτές στις τράπεζες - Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για έξοδος στις αγορές
Η έκδοση ομολόγου... η σημαντικότερη κίνηση των τελευταίων ετών
Στρατηγικής σημασίας, τόσο σε μακροπρόθεσμο όσο και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την προσέκλυση ξένων επενδυτών στις κυπριακές τράπεζες, χωρίς να αποκλείονται τα επενδυτικά ταμεία.
Η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, επισημαίνει στη συνέντευξη στον Φιελεύθερο και αναφέρει ότι για ένα μικρό κράτος, με μια μικρή οικονομία, η ύπαρξη ξένων επενδυτών στις τράπεζες αποτελεί την καλύτερη διασφάλιση.
Για το θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας ο υπουργός επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν κριτήρια και όχι βεβαίως γενικευμένες ρυθμίσεις.
Σε ότι αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την έκδοση κρατικού ομολόγου στην αγορά του Λονδίνου, αναφέρει ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες κινήσεις των τελευταίων ετών.
Αποκάλυψε επίσης ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα ληφθούν αποφάσεις για επανείσοδο της κυπριακής οικονομία στις διεθνείς αγορές.
Επεσήμανε ότι για το γεγονός έχουν ήδη ενημερωθεί τα πολιτικά κόμματα, αλλά και η τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης