Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eυρωζώνη: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ και η έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Eυρωζώνη: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ και η έλευση της τρόικας στην Αθήνα
Πλέον το Eurogroup αναμένει να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα
(upd2)Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, λίγη ώρα μετά το πράσινο φως από το Euro Working Group.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαβεβαίωσε πως η δόση του 1 δισ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την εκπλήρωση των 6 προαπαιτούμενων δράσεων.
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι πλέον το Eurogroup αναμένει να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχει εκταμιευθεί και η άλλη δόση του 1 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, ο ίδιος παράγοντας τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την 5η αξιολόγηση που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Euro Working Group - Ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. για την Ελλάδα - Όλα έτοιμα για το Eurogroup της Δευτέρας
Το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα άναψε, όπως αναμενόταν, το Euro Working Group, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με στόχο την προετοιμαστία του Eurogroup της Δευτέρας 7 Ιουλίου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, το Εuroworking Group συνεδρίασε σήμερα 04/07/2014, μέσω τηλεδιάσκεψης και ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. ευρώ.
Ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Χριστόδουλος Στεφανάδης ενημέρωσε τους εμπειρογνώμονες του Euro Working Group για την ολοκλήρωση των πρώτων έξι προαπαιτούμενων (σε σύνολο 12) που συνδέονται με τη δόση του 1 δισ. ευρώ (σε σύνολο 2 δισ. ευρώ).
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr,  τα πρώτα έξη προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκαν με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για τα μειωμένα ποσοστά κέρδους των φαρμακοποιών και με την ανάρτηση στη «Διαύγεια» του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών της Κυβέρνησης, τον οποίο υπογράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Είχαν προηγηθεί οι νόμοι για το υπαίθριο εμπόριο, την αδειοδότηση των επενδύσεων και τον χωροταξικό σχεδιασμό, η συμπλήρωση της λίστας με τους φόρους και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον συμψηφισμό της επιστροφής του ΦΠΑ και των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και η ψήφιση του νόμου για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, ώρα 09:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης