Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο... σφυρί 1.500 βίλες - Ακίνητα offshore εταιριών τίθενται προς πλειστηριασμό και προσελκύουν ξένους επενδυτές!

Στο... σφυρί 1.500 βίλες - Ακίνητα offshore εταιριών τίθενται προς πλειστηριασμό και προσελκύουν ξένους επενδυτές!
Από τη "δεξαμενή" των offshore και των φορολογούμενων οι 1.500 βίλες
Στο… σφυρί «βγάζει» το ελληνικό δημόσιο περίπου 1.500 βίλες, με άμεσο στόχο την προσέλκυση Αράβων, Ρώσων και Κινέζων επενδυτών.
Ειδικότερα, το ελληνικό δημόσιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δημοπρατήσει 1.500 βίλες – σε διάφορα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας – προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι συγκεκριμένες βίλες περιήλθαν στα «χέρια» του δημοσίου, έπειτα από κατασχέσεις ακινήτων διάφορων offshore εταιρειών ή από ιδιοκτήτες που δήλωσαν αδυναμία πληρωμής των φόρων.
«Τα λεφτά μπορεί να έφυγαν στο εξωτερικό, τα ακίνητα, όμως, έχουν μείνει στην Ελλάδα» αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Οι δημοπρασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το επόμενο διάστημα, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Άλλωστε, και τα 1.500 ακίνητα συνιστούν «φιλέτα» για τους επενδυτές, καθώς βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα της χώρας (Σαντορίνη, Ρόδος, Πόρτο Χέλι, Μύκονος κ.α.).
Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει προβεί τους τελευταίους τρεις μήνες σε έλεγχο τουλάχιστον 500 offshore εταιρειών, με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, οι 100 εξ αυτών βρίσκονται στο στόχαστρο του Κέντρου καθώς δεν καταβάλλουν το φόρο του 15%, που προβλέπει η νομοθεσία. Εξαιτίας της αδυναμίας εντοπισμού των πραγματικών ιδιοκτητών, το ΚΕΦΟΜΕΠ προβαίνει στην κατάσχεση των ακινήτων, με στόχο την κινητοποίηση τους.
Η διαδικασία του πλειστηριασμού είναι αρκετά επωφελής για το ελληνικό δημόσιο, καθώς αφενός αφαιρεί όγκο εργασίας από την Εφορία και αφετέρου διασφαλίζει, λόγω της υψηλής αντικειμενικής αξίας, το όφελος του δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης