Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ν. Δένδιας (υπ. Ανάπτυξης): Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται - Στόχος η επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά

Ν. Δένδιας (υπ. Ανάπτυξης): Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται - Στόχος η επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά
Η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις, τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας
Στο μείζον ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.
«Υπάρχει θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», παραδέχθηκε ο υπουργός. Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, προβλέπει τη διευθέτηση του ζητήματος της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με στόχο την επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά.

Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για τις κατασχέσεις
Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «δεν συζητήθηκε με την τρόικα, ούτε με κανέναν άλλον. Δεν είναι θέμα των συζητήσεων πριν τον Δεκέμβριο που είναι η ώρα τους».

Επιχειρηματικά δάνεια
Για τα επιχειρηματικά δάνεια, ανέφερε ότι η σχετική συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί.
«Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν είναι δική τους ευθύνη η πτώση του τζίρου, αλλά της κρίσης», ανέφερε ο υπουργός.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κρατική μέριμνα δε θα αφορά τους «μπαταχτσήδες, αυτούς που εκμεταλλεύονται την κρίση» λέγοντας ότι «δεν γίνεται να υπάρχει φτωχή επιχείρηση με πλούσιο επιχειρηματία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης