Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αιμορραγούν οι επιχειρήσεις - Έως και 300.000 «λουκέτα» αναμένει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Μέτρα στήριξης υπόσχεται ο Ν. Δένδιας

Αιμορραγούν οι επιχειρήσεις - Έως και 300.000 «λουκέτα» αναμένει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Μέτρα στήριξης υπόσχεται ο Ν. Δένδιας
Στα 500.000 αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των "λουκέτων" από το 2008 
Ακόμη 300.000 «λουκέτα» αναμένονται στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο οποίος διέρχεται μία άνευ προηγουμένου κρίση ρευστότητας.
Ειδικότερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκτιμά πως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί κατά 300.000 ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εξαναγκάζονται να κλείσουν.
Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, από το 2008 έως το 2013 έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» 200.000 επιχειρήσεις.
Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, στον απόηχο της σημερινής συνάντησης με το προεδρείο του Επιμελητηρίου, διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα, προκειμένου να επιβιώσουν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε και το ζήτημα της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 8 Οκτωβρίου του 2014:
Ανεπανόρθωτη αποδεικνύεται η ζημιά της 6ετούς ύφεσης στην ελληνική οικονομία, καθώς εν καιρώ κρίσης «χάθηκαν» 630.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ε.Ε., στην Ελλάδα ο κλάδος έχασε περίπου το 27% των συνολικών θέσεων εργασίας - αριθμός που αντιστοιχεί σε 630.000 εργαζομένους.
Παράλληλα, απωλέσθη το 33% της προστιθέμενης αξίας που παρήγαγαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
Επίσης, έως το 2013 ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων περιορίστηκε κατά 25% καθώς από το 2008 έβαλαν λουκέτο 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεων.
Εν συγκρίσει με τις έτερες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα παρουσιάζει τις χειρότερες αποδόσεις, με τα στοιχεία στους τομείς της ρευστότητας, των δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας να είναι απογοητευτικά.
Μάλιστα, η Κομισιόν υπογραμμίζει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να μην εκπονεί μελέτες για τις επιπτώσεις των νομοθετικών παρεμβάσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης