Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤτΕ: «Νούμερο 1» παράγοντας για την αξία των ακινήτων οι περιβαλλοντικές συνθήκες - Τι αναφέρει η σχετική έρευνα

ΤτΕ: «Νούμερο 1» παράγοντας για την αξία των ακινήτων οι περιβαλλοντικές συνθήκες - Τι αναφέρει η σχετική έρευνα
Στο 9ο Συνέδριο του RE+D η παρουσίαση των ευρημάτων 
Τη συμβολή των περιβαλλοντικών συνθηκών στη διαμόρφωση της αξίας των ακινήτων ερευνά έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρουσιάστηκε στο 9ο Συνέδριο του περιοδικού Re+D.
Ειδικότερα, έχοντας ως βάση τις τιμές των διαμερισμάτων σε δήμους της Νότιας και Βόρειας Αττικής η έρευνα επιχειρεί να μετρήσει τον ρόλο που έχει η θέση ενός ακινήτου στην αξία.
Άλλωστε, σύμφωνα με τη Βασιλική Βλαχοστεργίου, οικονομολόγος του Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της ΤτΕ, ο περιβαλλοντικός παράγοντας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την διαμόρφωση της αξίας μιας περιοχής αλλά και πολύ δύσκολος να υπολογιστεί.
Σύμφωνα με την έρευνα, από τους συνολικά πέντε εξεταζόμενους παράγοντες διαπιστώθηκε πως το χτισμένο περιβάλλον, δηλαδή η ποιότητα των ιδιωτικών και δημόσιων κλειστών ή ανοιχτών χώρων είναι ο πιο σημαντικός.
Ειδικότερα, η διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολόγηση της συγκεκριμένης αξίας μπορεί να σημαίνει και αύξηση της τάξης του 33% στην αξία ενός διαμερίσματος.
Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικός επίσης παράγοντας είναι και η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος με την διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολόγηση να «μεταφράζεται» σε διαφορά αξίας 12%. Αρνητικά επηρεάζει την αξία μιας περιοχής ο συντελεστής δόμησης με τη διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολογία να ισούται με πτώση 10% στην αξία μιας περιοχής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης