Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπλοκάρει η τρόικα την αύξηση των δόσεων στις 100 για τα ληξιπρόθεσμα - Εμπλοκή και στα κόκκινα δάνεια

Μπλοκάρει η τρόικα την αύξηση των δόσεων στις 100 για τα ληξιπρόθεσμα - Εμπλοκή και στα κόκκινα δάνεια
Στη σύσκεψη κορυφής στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν οι υπουργοί Χαρδούβελης, Δένδιας, Αθανασίου, Βρούτσης
(upd2)Σοβαρές ενστάσεις διατυπώνει η τρόικα στο ελληνικό αίτημα για αύξηση των δόσεων, από τις 72 που είναι σήμερα, στις 100, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως επιβεβαιώθηκε μετά το τέλος της 
έκτακτης σύσκεψης «κορυφής» που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Εμπλοκή υπάρχει και στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
«Επειγόμαστε» δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά το πέρας της σύσκεψης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει λύση «πακέτο» για τα κόκκινα δάνεια και τις ρυθμίσεις οφειλών σε Εφορίες και Ταμεία.
Η εμπλοκή της ρύθμισης των οφειλών σε ταμεία και ασφαλιστικά ταμεία από 72 ως 100 δόσεις επιβεβαιώθηκε στην επικοινωνία με την τρόικα χθες Δευτέρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, Εργασίας, Γ. Βρούτσης, Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.
Κατά τις πληροφορίες, η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος επιθυμεί άμεση τακτοποίηση του ζητήματος, ει δυνατόν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Η επικοινωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας τα επόμενα 24ωρα θα είναι διαρκής.
Στο μεταξύ, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση διήρκεσε δυο ώρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν όλα τα οικονομικά θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε δηλώσεις μετά την αναχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης