Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στον αέρα η επιστροφή της τρόικας - ΔΝΤ: Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία - Εργαλείο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης η πιστωτική γραμμή

Στον αέρα η επιστροφή της τρόικας - ΔΝΤ: Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία - Εργαλείο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης η πιστωτική γραμμή
«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα...», διαμηνύει το ΔΝΤ
Στον αέρα παραμένει κυριολεκτικά η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, παρά το γεγονός πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά ενόψει του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Το ΔΝΤ δηλώνει πως... ακόμη δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα, ένδειξη πως οι δανειστές διατηρούν αμείωτες τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο χρονοδιάγραμμα. Δεν έχω ημερομηνία να σας δώσω για το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, W. Murray, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.
«Αυτή τη στιγμή συζητούμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης - εβδομαδιαίας - ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
Τόνισε πάντως πως οι επαφές μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζονται ακόμα και όταν δεν υπάρχει «φυσική παρουσία» των κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα.
Αναφορικά με το ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Ταμείο στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015, ο Μurray άφησε ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Σε ό,τι αφορά την προληπτική γραμμής στήριξης που εξετάζει η Ευρώπη για το 2015, σημείωσε πως είναι ζήτημα που θα πρέπει να διευθετήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Έκανε λόγο για «ένα εργαλείο μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων», τη στιγμή που το ΔΝΤ «έχει το δικό του πρόγραμμα».
Σχετικά με τον τυχόν συμβουλευτικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει το ΔΝΤ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής γραμμής στήριξης, ο εκπρόσωπος απέφυγε να πει οτιδήποτε συγκεκριμένο, επισημαίνοντας πως επί του παρόντος «όλα είναι εικασίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης