Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε «ουδέτερο» έδαφος η νέα συνάντηση τρόικας – κυβέρνησης – Στο Παρίσι αύριο η ελληνική αντιπροσωπεία

Σε «ουδέτερο» έδαφος η νέα συνάντηση τρόικας – κυβέρνησης – Στο Παρίσι αύριο η ελληνική αντιπροσωπεία
Ανάλογη συνάντηση στο Παρίσι είχε γίνει και στις αρχές Σεπτεμβρίου
Σε «ουδέτερο» έδαφος θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των δανειστών με αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο στο Παρίσι, με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει προκύψεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του νέου έτους.
Όπως επιβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.
Τη συνάντηση στο Παρίσι επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα..
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη θα συναντηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες.
.«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη», τόνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφωνίες πλέον των 2,5 δισ. ευρώ που «χωρίζουν» τρόικα και κυβέρνηση στο θέμα του δημοσιονομικού «κενού» και των μέτρων που πρέπει επιβληθούν στην οικονομία για να καλυφθεί αυτή η διαφορά έχουν εκνευρίσει τους δανειστές που ζητούν την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού έως τον Μάρτιο του 2015.
Για τους δανειστές ο προϋπολογισμός του 2015 είχε πολλές «γκρίζες ζώνες», όπως για παράδειγμα το έλλειμμα ύψους 1,1 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για τον μηδενισμό του, ενώ στα… ψηλά έχει περάσει σύμφωνα με τους ίδιους και το δεύτερο «κύμα» κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης