Οικονομία

Απορρίπτει η κυβέρνηση νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων - Ναι σε έκτακτα μέτρα διόρθωσης του προϋπολογισμού, αν χρειαστεί

Απορρίπτει η κυβέρνηση νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων - Ναι σε έκτακτα μέτρα διόρθωσης του προϋπολογισμού, αν χρειαστεί
"Η τρόικα ζητάει νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία η Ελλάδα δεν χρειάζεται", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση τις αυστηρές απαιτήσεις της τρόικας για νέα μείωση των συντάξεων και επιπλέον αύξηση των φόρων, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο -αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δίδοντας το στίγμα των ελληνικών θέσεων στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αναθεωρήσει το πρόγραμμα των 100 δόσεων, δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ στα φάρμακα και δεν θα μειώσει τις συντάξεις.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έσπευσε στη συνέχεια να γνωστοποιήσει πως "Εάν χρειαστεί, θα πάρουμε έκτακτα μέτρα διόρθωσης του προϋπολογισμού".
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση απέρριψε τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση των εισοδημάτων και αύξηση των φόρων.
"Η τρόικα ζητάει νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία η Ελλάδα δεν χρειάζεται", συμπλήρωσε.
Βάλλοντας ευθέως κατά των εκπροσώπων των δανειστών, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η τρόικα "δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας φέρεται, όπως μας φερόταν πριν από τέσσερα χρόνια".
"Δεν θα ανεχτούμε αδικαιολόγητες πιέσεις από την τρόικα", επανέλαβε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως "Είμαστε έτοιμοι για την τελική συμφωνία με την τρόικα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης