Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος: Mέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της επόμενης δόσης - Στα τέλη Ιανουαρίου 2015 ξεκινά η έκτη αξιολόγηση από την τρόικα

Κύπρος: Mέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της επόμενης δόσης - Στα τέλη Ιανουαρίου 2015 ξεκινά η έκτη αξιολόγηση από την τρόικα
Η τρόικα έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη επίσκεψη στην Κύπρο, παρά το ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις δεν εφαρμόζεται
Σύντομα και συγκεκριμένα εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων αναμένει η Λευκωσία την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές, στο πλαίσιο του κυπριακού οικονομικού προγράμματος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, η δόση αναμένεται πλέον να εκταμιευτεί στις 15 Δεκεμβρίου.
Κατά τις πληροφορίες, η τρόικα έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη της επίσκεψη στην Κύπρο, παρά το ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις δεν εφαρμόζεται.
Το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου αναμένει ότι η δόση της πέμπτης αξιολόγησης θα εκταμιευθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και υπολογίζει πως θα αρχίσει η έκτη αξιολόγηση στις 27 Ιανουαρίου.
Κορυφαίος παράγοντας του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο StockWatch ότι οι κυπριακές αρχές ενημερώθηκαν και επίσημα ότι τα κλιμάκια των πιστωτών θα είναι στην Κύπρο περί τα τέλη Ιανουαρίου, ανεξάρτητα, όπως σημείωσε, από τις εντεινόμενες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με το επίμαχο νομοθέτημα για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.
Το υπουργείο προσδοκά ότι οι νέες αντιδράσεις και κινήσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα επίμαχα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα δεν θα ανατρέψουν την πορεία ομαλοποίησης του προγράμματος.
Το πρόγραμμα παραμένει στάσιμο μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας τον Ιούλιο, λόγω των προβλημάτων στην προώθηση του νομοσχεδίου για επίσπευση των εκποιήσεων.
Η στασιμότητα προκύπτει παρά την ουσιαστική βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών.
Η Κύπρος αναμένεται να παρουσιάσει φέτος έλλειμμα 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα – δύο χρόνια πριν τις αρχικές εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης