Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sapin: Ο χρόνος που πρέπει να δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας

Sapin: Ο χρόνος που πρέπει να δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας
«Θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;»
Στην αξιολόγηση του πόσου χρόνου θα πρέπει να δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί με ηρεμία το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, θα επικεντρωθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου.
Τα ανωτέρω έκανε γνωστά, σε σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις των Ευρωπαίων για το ελληνικό ζήτημα.
Οι υπουργοί Οικονομικών θα εκτιμήσουν «ποιες είναι οι δεσμεύσεις που μπορεί να κάνουμε ώστε να δώσουμε ένα επαρκές χρονικό διάστημα στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να είναι σε θέση να κάνει διάλογο», εξήγησε ο Sapin, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Η ανάλυση που θα κάνει το Eurogroup θα επικεντρωθεί στο «έως πότε η Ελλάδα μπορεί να αντέξει από άποψη επάρκειας μετρητών», ανέφερε ο Sapin.
«Θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;», διερωτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης