Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η τρόικα είναι ήδη παρελθόν, υποστηρίζει το πρώην μέλος της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. Jens Bastian

Η τρόικα είναι ήδη παρελθόν, υποστηρίζει το πρώην μέλος της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. Jens Bastian
"Ναι" στη διαγραφή του ελληνικού χρέους 
Την εκτίμηση πως «η τρόικα είναι παρελθόν υπό τη σημερινή της σύνθεση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» εξέφρασε ο Jens Bastian, πρώην μέλος της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2011 – 2013.
Ειδικότερα, μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία, ο επιφανής οικονομολόγος υπογράμμισε πως «ήδη υπάρχουν ενδείξεις από τις Βρυξέλλες που συναινούν στην άποψη ότι η μορφή και η αποστολή της τρόικας θα αλλάξουν στο μέλλον».
Καθιστώντας αναγκαία την επανεξέταση του ρόλου του ΔΝΤ, τάχθηκε υπέρ μίας ευρωπαϊκής λύσης, όπου θα συμμετέχουν αποκλειστικά ευρωπαϊκοί θεσμοί.
Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες θα πρέπει να υπάρξει επικέντρωση σε διαπραγμάτευση για το πώς θα είναι οι ευρωπαϊκές λύσεις και πώς μπορεί να αποδυναμωθεί η αποστολή του ΔΝΤ, καθώς δεν θα είναι δυνατός ένας πλήρης αποκλεισμός του.
Επίσης, χαιρέτισε τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Lazard, κρίνοντας την ως ενθαρρυντική ενόψει των διαπραγματεύσεων για το χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης