Τελευταία Νέα
old

Taylor (BoE): Mη βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Οι δανειστές δεν θα λάβουν πίσω όλα τα χρήματά τους

Taylor (BoE): Mη βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Οι δανειστές δεν θα λάβουν πίσω όλα τα χρήματά τους
Μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να λύσει θεμελιώδη προβλήματα της Ευρωζώνης
Τη βεβαιότητα πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο εξέφρασε ο Martin Taylor, μέλος της Eπιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της Bank of England.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και οι πιστωτές της χώρας κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι μπορούν να λάβουν πίσω όλα τα χρήματά τους.
Η Γερμανία έχει δηλώσει απρόθυμη να μειώσει το χρέος της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο και ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος.
Μία από τις «τραγωδίες της ευρωπαϊκής κατάστασης» είναι ότι η Γερμανία είναι διχασμένη ανάμεσα στο να είναι φιλοευρωπαϊκή ανά πάσα στιγμή και στην ανάγκη για νομισματική και δημοσιονομική αυστηρότητα ανά πάσα στιγμή, διεμήνυσε επίσης ο Taylor.
«Όταν αυτά έρχονται σε σύγκρουση, ο πιο εύκολος τρόπος για να επιλυθεί είναι ο ισχυρισμός ότι η νομισματική και δημοσιονομική αυστηρότητα είναι φιλοευρωπαϊκή», συμπλήρωσε.
«Μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να λύσει θεμελιώδη προβλήματα της Ευρωζώνης, όπως η έλλειψη μίας πραγματικής δημοσιονομικής και νομισματικής ένωσης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης