Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Παρά το ότι είχαμε εκλογές, τα φορολογικά έσοδα κρατήθηκαν

Μάρδας (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Παρά το ότι είχαμε εκλογές, τα φορολογικά έσοδα κρατήθηκαν
Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών
Την άποψη ότι τα φορολογικά έσοδα για το 2014 κρατήθηκαν παρά το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μάρδας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ερώτηση για το εάν υπάρχει υστέρηση στο σκέλος των φόρων, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».
Μάλιστα επικαλέστηκε στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2014 σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατ. ευρώ.
«Τα έσοδα κρατήθηκαν παρά το ότι είχαμε εκλογές» τόνισε ο κ.Μάρδας, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τρόπο που θα αντιμετωπίζει τις «δυσκαμψίες».
Σημειώνεται πως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης σε οφειλέτες με χρέη άνω των 15.000 ευρώ, αλλά και σε οφειλέτες με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, ο κ.Μάρδας υπογράμμισε πως «η ορθή ερώτηση δεν είναι εάν υπάρχουν λεφτά».
«Η σωστή ερώτηση είναι, όταν χρειάζεται να πληρώνουμε θα μπορούμε να πληρώνουμε;
Όταν είναι ημέρα πληρωμών τότε μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτή είναι η απάντηση», τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.
Όπως είπε, η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καύσιμων και τσιγάρων και στην πάταξη του παρεμπορίου, ενώ επανέλαβε πως θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου ώστε να «εκλείψουν δυσκαμψίες» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης