Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρέμβαση Δραγασάκη - Επιμένει στην αύξηση του ανώτατου ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων

Παρέμβαση Δραγασάκη - Επιμένει στην αύξηση του ανώτατου ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων
"Η χώρα δεν αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας"
Στην αύξηση του ανώτατου ορίου εντόκων γραμματίων επιμένει η κυβέρνηση, παρά την σθεναρή άρνηση της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, με παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση επιθυμεί την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Ας σημειωθεί πως η ΕΚΤ έχει θέσει ως ανώτατο όριο τα 15 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, παρά τα πολλαπλά ελληνικά αιτήματα, ο M. Draghi αρνείται να εγκρίνει την αύξησή του – έστω και κατά 2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, ο Γ. Δραγασάκης, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει «έντονο» πρόβλημα ρευστότητας.
Πάντως, σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως τα αποθέματα της κυβέρνησης αναμένεται να εξαντληθούν σε μόλις δύο εβδομάδες.
«Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά» «Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά» τόνισε αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup, συμπληρώνοντας πως «Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας».
Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο της εξειδίκευσης.
«Η επιτυχία της κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ισοδυναμεί με αποτυχία των κυβερνήσεων που εγκλωβίστηκαν στα μνημόνια» τόνισε παράλληλα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης νέου δανείου, υπογράμμισε πως «ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη, αλλά ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο».
«Η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει» κατέληξε ο Γ. Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης