Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Ο προϋπολογισμός δεν υπολείπεται πολύ των στόχων – Καλά τα έσοδα του Φεβρουαρίου

Μάρδας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Ο προϋπολογισμός δεν υπολείπεται πολύ των στόχων – Καλά τα έσοδα του Φεβρουαρίου
Εντός της ημέρας οι έλεγχοι των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στα δημοσιονομικά στοιχεία τόνισε ο κ. Μάρδας
Την άποψη ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται πολύ πίσω από τους στόχους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ.Μάρδας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μάρδας υποστήριξε ότι παρά τη μείωση των εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα», κυρίως χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.
Όσον αφορά τους ελέγχους των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε ότι αυτοί θα αρχίσουν εντός της ημέρας και θα αφορούν τα δημοσιονομικά στοιχεία της Αθήνας, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Όπως διευκρίνισε, οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.
Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατέστησε σαφές πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας όμως πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις, ενώ υπογράμμισε πως στην χθεσινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων, υπήρξε και ένας ξένος επενδυτής που αγόρασε τίτλους αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης