Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει τη δόση ύψους 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Μάρδας (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει τη δόση ύψους 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ
Εικονική πραγματικότητα χαρακτήρισε τα περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει τη δόση ύψους 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε τα αποθεματικών των Περιφερειών, ενώ ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του Μαρτίου ξεπέρασαν τον στόχο, λόγω της ρύθμισης – εξπρές για τα χρέη στην εφορία, που έφεραν στα ταμεία 187 εκατ. ευρώ σε διάστημα οκτώ ημερών.

Αν δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχουν και άλλες λύσεις
Περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αν δεν αποδώσουν, υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορεί να έρθουν, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στις εν εξελίξει συνομιλίες για με τους ευρωπαίους εταίρους, προσθέτοντας ότι «εμείς τις γνωρίζουμε, αλλά δεν τα γνωρίζουν αυτά στο εξωτερικό. 
Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πληρώνει τις υποχρεώσεις εγκαίρως, αλλά και να έχει την απαραίτητη ρευστότητα στα χέρια της, ενώ χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, είχε τονίσει ότι το κράτος μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής καθώς, όπως είπε, «από εκεί και πέρα υπάρχει μια εν εξελίξει διαπραγμάτευση.
Γίνεται ένας πόλεμος, πώς να σας το πω, και εκεί μπορώ να έχω κάποιο πρόβλημα».
«Ως Γενικό Λογιστήριο μας ενδιαφέρει να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την ώρα που πρέπει (...)
Ως τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς», δήλωσε ο κ. Μάρδας, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί και είναι προγραμματισμένο, θα πληρωθεί».
Σημείωσε ακόμη ότι τα συμπεράσματα που εξάγονται από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία «χρησιμοποιούν άλλες υποθέσεις και έρευνες, από αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς» και πως το Γενικό Λογιστήριο γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα. 
Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «τρέχει μια διαπραγμάτευση και επιδιώκει να εξασφαλίσει ρευστότητα στο διηνεκές».
Όσον αφορά, τέλος, το φόρο ακινήτων ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι «για το 2015 θα πληρώσουμε με το νέο φόρο».

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης