Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με νόμο η υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών των φορέων στην ΤτΕ για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

tags :
Με νόμο η υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών των φορέων στην ΤτΕ για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους
Έρχονται πρόστιμα για λαθρεμπόριο ανάλογα της παράβασης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής μεταφοράς των αποθεματικών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις και τα δάνεια της χώρας, άφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Σύμφωνα με τον Μάρδα πρόκειται για ένα νόμο που ισχύει από το 1951 και εφαρμόζεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη (Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία).
Οι πράξεις repos που έχει συνάψει το Δημόσιο με τους φορείς δεν υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ ενώ υπάρχουν ακόμη περιθώρια για περαιτέρω κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο κ. Μάρδας είπε ότι αυτή τη στιγμή το Γενικό Λογιστήριο περνά από «κόσκινο» 4.770 κωδικούς του προϋπολογισμού προκειμένου να εντοπιστούν σπατάλες που δεν ανταποκρίνονται στο μισθολογικό κόστος, ενώ ετοιμάζεται σχέδιο νόμου με αυστηρότερους κανόνες χορήγησης των οδοιπορικών που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Πρόκειται για ένα κονδύλι το οποίο φτάνει τα 177 εκατ. ευρώ και εξετάζεται η περαιτέρω συμπίεσή του.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν σε Βρυξέλλες και Αθήνα παράλληλα ο κ. Μάρδας είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προτείνει στους θεσμούς καινούργια πρόταση που έχει να κάνει με τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση λαθρεμπορίας καυσίμων.
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση αυτά θα είναι ανάλογα του μεγέθους της παράβασης και στόχος είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης