Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας το Grexit – Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα στην Ελλάδα

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας το Grexit – Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα στην Ελλάδα
Δύσκολες και αργές οι διαπραγματεύσεις, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες τονίζει ο Coeure
Την άποψη ότι δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας το Grexit εξέφρασε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Coeure υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας – όπως είχε πει και στη συνέντευξη του στην Καθημερινή - πως εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Ο Coeure, αφού υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων για να εξασφαλίσει την οικονομική βοήθεια που θα της επιτρέψει να επιβιώσει, τονίζει ότι μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι «δύσκολες και αργές», καθώς και ότι εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικές διαφωνίες.
«Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση» υποστήριξε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας.
Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, υποστήριξε ότι υπάρχει οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη καθώς, όπως είπε, είναι ανοδικοί οι δείκτες εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και νοικοκυριών
«Η ανάκαμψη αυτή όμως είναι ανεπαρκής και αρκετά ανισομερής» υπογράμμισε ο Coeure.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης