Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λεούσης (CEO ΤΑΙΠΕΔ): Επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - Προς πώληση το 51% με πρόσθετο μπόνους 16%

Λεούσης (CEO ΤΑΙΠΕΔ): Επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - Προς πώληση το 51% με πρόσθετο μπόνους 16%
Tο σχέδιο του δημοσίου είναι να διαθέσει αρχικά ποσοστό 51% και ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν, να διατεθεί επιπλέον ποσοστό μέχρι και 67% συνολικά της επιχείρησης
Την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αποφάσισε να επιταχύνει η κυβέρνηση διαθέτοντας ποσοστό 51%, δήλωσε, μιλώντας στο Συνέδριο «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνης Λεούσης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τα τελευταία 24ωρα.
Ειδικότερα, ο κ. Λεούσης, μιλώντας για τον ΟΛΠ, τόνισε πως το σχέδιο του δημοσίου είναι να διαθέσει αρχικά ποσοστό 51% και ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν στον ΟΛΠ, να διατεθεί επιπλέον ποσοστό μέχρι και 67% συνολικά της επιχείρησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσίασε συνοπτικά όλα τα λιμάνια που έχουν περάσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι το ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τα μεγαλύτερα λιμάνια από αυτά.

Τι ανέφερε από τις 12 Μαΐου το www.bankingnews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωτική προσφορά για το 51% του ΟΛΠ με αντάλλαγμα την αξιοποίηση και του 16% τα επόμενα 5 χρόνια

Την κατάθεση βελτιωτικών προσφορών για το 51% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αναμένεται να ζητήσει από τους υποψήφιους επενδυτές η ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η ελληνική κυβέρνηση θα αξιώσει την καταβολή βελτιωτικών προσφορών για το 51% των μετοχών του ΟΛΠ, με αντάλλαγμα την παροχή ενός πρόσθετου ποσοστού 16% για τα επόμενα 5 χρόνια.
Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, η προηγούμενη κυβέρνηση επιδίωκε τη διάθεση του 67% του ΟΛΠ.
Όμως η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περιόρισε το ποσοστό στο 51%.
Εντός της εβδομάδας, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει από τους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν νέα, βελτιωτική πρόταση για το 51% των μετοχών, με τον νικητή του διαγωνισμού να λαμβάνει και ένα πρόσθετο 16% για τα επόμενα 5 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, παρά τη μείωση του διατιθέμενου ποσοστού, και η Cosco και η ΑPM Terminals θα υποβάλουν βελτιωτικές προτάσεις προκειμένου να αποκτήσουν το 51% του ΟΛΠ.
Βέβαια, στο «παιχνίδι» βρίσκονται η Ports America, η Ιnternational Container Services και η Utilico Investment.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης