Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα - Οι δανειστές πρέπει να συμβιβαστούν

Bloomberg: Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα - Οι δανειστές πρέπει να συμβιβαστούν
Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονη κριτική από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστροφή του από τη Ρίγα
«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα. Οι δανειστές πρέπει να συμβιβαστούν για να σπάσει το αδιέξοδο και να ξεκινήσει η χρηματοδότηση για να καλυφθούν τα ταμειακά διαθέσιμα» υποστηρίζει το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις του Α. Τσίπρα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονη κριτική από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστροφή του από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου δεν κατάφερε να πείσει την A. Merkel και τον F. Hollande να «ξεκλειδώσουν» τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.
Το Bloomberg επιμένει να υπενθυμίζει ότι αρκετά μέλη του κόμματος επιμένουν στην άρνηση της πληρωμής των χρεών από το να επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας ακόμη κι αν κάτι τέτοιο οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ.
Το πρακτορείο παραθέτει τη δήλωση του Α. Τσίπρα στην εναρκτήρια ομιλία τους στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπου υποστήριξε πως «έχουμε δείξει διάθεση να συμβιβαστούμε σε μια κοινή και επωφελή λύση».
Από την πλευρά τους πάντως Merkel και Hollande έδωσαν περιθώριο στην Ελλάδα έως το τέλος Μαΐου για να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές της στο πρόγραμμα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι δανειστές.
«Κι όλα αυτά όταν ο χρόνος τρέχεις και η χώρα έχει να καλύψει μισθούς και συντάξεις έως την ερχόμενη Παρασκευή και να π[πληρώσει περίπου 300 εκ ευρώ στο ΔΝΤ μια εβδομάδα αργότερα» υπογραμμίζει το πρακτορείο.
Το Bloomberg αναφέρει ακόμη τη δήλωση του γερμανού υπουργού οικονομικών Wolfgang Schaeuble περί ενός παράλληλου με το ευρώ νομίσματος για την Ελλάδα σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών με τους δανειστές.
Δήλωση την οποία το γερμανικό υπουργείο οικονομικών χαρακτήρισε λίγοι αργότερα «ανακριβή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης