Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gross (επενδυτής): Το Grexit θα τροφοδοτούσε επενδυτική σπέκουλα – Θα προκαλούσε σύγχυση στην αγορά νομισμάτων

tags :
Gross (επενδυτής): Το Grexit θα τροφοδοτούσε επενδυτική σπέκουλα – Θα προκαλούσε σύγχυση στην αγορά νομισμάτων
Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, θα υπάρξει σπέκουλα σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία εκτίμησε ο Gross
Την άποψη πως δεν θα πρέπει να υποτιμάται το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο επενδυτής Bill Gross, τονίζοντας ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στην αγορά νομισμάτων και να ανοίξει την πόρτα για μετάδοση και σε άλλες χρεωμένες χώρες.
Σε δηλώσεις του στο CNBC o Gross, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο αποχώρησε από την PIMCO, υποστήριξε πως τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν σημασία, τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τότε το γεγονός αυτό θα οδηγούσε σε σπεκουλάρισμα για την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.
«Νομίζω πως έχει σημασία διότι οι αγορές ερμηνεύουν τα γεγονότα σε μελλοντική βάση» τόνισε ο Gross, ο οποίος εστίασε και στην προβληματική ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ και στην δυσκολία επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης.
«Το να προβλέψει κανείς την οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι δύσκολο, καθώς την παρούσα περίοδο εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) της ΕΚΤ» ανέφερε ο Gross, υπογραμμίζοντας πως «η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει ανάπτυξη 2% με 3% στις χώρες της ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης