Τελευταία Νέα
Οικονομία

Deutsche Welle: Έξυπνη κίνηση από την Ελλάδα η μην πληρωμή προς το ΔΝΤ - Αύξησε την πίεση στους Ευρωπαίους

Deutsche Welle: Έξυπνη κίνηση από την Ελλάδα η μην πληρωμή προς το ΔΝΤ - Αύξησε την πίεση στους Ευρωπαίους
Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα αύξησε τις πιέσεις προς την ευρωπαϊκή πλευρά στη σύνοδο των G7
Έξυπνη κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι για τους πολιτικούς αναλυτές στη Γερμανία η απόφαση για μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ και η απόρριψη της πρόταση Junker.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle «με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει τις πιέσεις προς την ευρωπαϊκή πλευρά στη σύνοδο των G7, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι ηγέτες, και προπαντός ο αμερικανός πρόεδρος B. Obama, επιθυμούν γρήγορη επίλυση ενός θέματος που θεωρούν ως απειλή για την παγκόσμια οικονομία» .
Όπως υποστηρίζει, για την Ουάσιγκτον υπάρχουν και γεωστρατηγικοί λόγοι που επιβάλουν την παραμονή της Ελλάδας στη ευρωζώνη, όπως οι προσπάθειες του ρωσικού παράγοντα να αυξήσει την επιρροή του στα Βαλκάνια και των ισλαμιστών να διεισδύσουν στην Αλβανία και στη FYROM. Όπως άλλωστε τονίζουν πάντα κύκλοι τις γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο, παρά το αμερικανικό ενδιαφέρον, το κόστος μιας λύσης θα βαρύνει μόνο τους Ευρωπαίους.
Για το λόγο αυτό «η όποια απόφαση εναπόκειται σε αυτούς με βάση τα δικά τους κριτήρια και συμφέροντα. Συγκλίνουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν πάντως ότι η A. Merkel εξακολουθεί να υποστηρίζει την αναγκαιότητα μιας λύσης. Παράλληλα όμως η καγκελάριος έρχεται αντιμέτωπη με τις κλιμακούμενες αντιδράσεις στο ίδιο της το κόμμα» υπογραμμίζει η DW.
Υπογραμμίζει ωστόσο ακόμη, ότι «η ελπίδα, ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία, θα εγκριθεί μόνον από την επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου, μάλλον δεν θα εκπληρωθεί».
Μετά από πολιτικούς των Χριστιανοδημοκρατών ετέθη και από τους Πράσινους το αίτημα η συμφωνία με την Ελλάδα να κατατεθεί στο κοινοβούλιο και να εγκριθεί από τους βουλευτές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, Anton Hofreiter,λόγω των ουσιαστικών αλλαγών που έχουν γίνει στους όρους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, επιβάλλεται η σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του σώματος της βουλής.
Πάντως, κατά τον Hofreiter, «προϋπόθεση για μια βιώσιμη λύση θα ήταν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης