Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Υπαρχουν αποκλίσεις με την Ελλάδα - Aβέβαιη η αυριανή συνάντηση Τσίπρα με Merkel - Hollande

Dijsselbloem: Υπαρχουν αποκλίσεις με την Ελλάδα - Aβέβαιη η αυριανή συνάντηση Τσίπρα με Merkel - Hollande
"Το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί"
(upd) Αμφιβολίες σχετικά με την τριμερή συνάντηση Τσίπρα, Merkel και Hollande, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jereon Dijsselbloem.
Μιλώντας στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RT Nieus, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως είναι αβέβαιη η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.
Ας σημειωθεί πως βάσει των πληροφοριών, στην επικείμενη συνάντηση, εφόσον βέβαια πραγματοποιηθεί, ο Τσίπρας θα παρουσιάσει στους δανειστές την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση.
«Υπάρχει αρκετή αισιοδοξία στην Ελλάδα, η οποία όμως παραβλέπει την πολυπλοκότητα του προβλήματα» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ενόψει της παρουσίασης της νέας ελληνικής αντιπρότασης, ο επικεφαλής του Eurogroup επισήμανε πως οι ελληνικές προτάσεις πρέπει να αντεπεξέρχονται στις αξιώσεις των δανειστών.
Κάνοντας ειδική μνεία στο ασφαλιστικό, ο Dijsselbloem υποστήριξε πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί.
«Υπάρχουν αποκλίσεις με την Ελλάδα στο τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος του Ιουνίου» υποστήριξε παράλληλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα δύο νέες προτάσεις, οι οποίες αφορούν τη διαφορά στο δημοσιονομικό κενό και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρουν κορυφαίες πηγές των Αθηνών, η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκφραση αντίθεσης απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που τους έχει καταθέσει.
Στην κατεύθυνση αυτή παρέδωσε χθες στον Επίτροπο Pierrw Moscovici, δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων με στόχο αφενός να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις, και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης