Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αιχμές Βαρουφάκη: Το Eurogroup εστίασε στις ευθύνες της Ελλάδας, όχι στις ευθύνες όλων

Αιχμές Βαρουφάκη: Το Eurogroup εστίασε στις ευθύνες της Ελλάδας, όχι στις ευθύνες όλων
Yπάρχει σύγκλιση στο δημοσιονομικό κενό μεταξύ των δύο πλευρών
Η Ελλάδα κατέθεσε ολοκληρωμένη συμβιβαστική πρόταση, διεμήνυσε από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
Το Eurogroup εστίασε στις ευθύνες της Ελλάδας και όχι στις ευθύνες όλων, κατήγγειλε ο Γ. Βαρουφάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων ομολόγων του.
Το Eurogroup επέλεξε να εστιάσει στις ευθύνες μόνο της Ελλάδας και όχι της Ευρωζώνης, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως μια συμφωνία θα απαιτήσει υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές.
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις περικοπές, κατήγγειλε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, για να επισημάνει πως υπάρχει σύγκλιση στο δημοσιονομικό κενό μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι προτάσεις μας, μας έφεραν κατά 0,5% του ΑΕΠ πιο κοντά στους δανειστές, σημείωσε, για να προσθέσει πως και οι δύο πλευρές έχουν έρθει αρκετά κοντά.
Παρουσιάσαμε βαθιές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, διεμήνυσε ο κ. Βαρουφάκης, για να προσθέσει πως οι τράπεζες έχουν ένα δυσθεώρητο ποσοστό κόκκινων δανείων.
"Παρακαλέσαμε θερμά τους ομολόγους μας επιτέλους να δώσουν έμφαση μεταξύ μεταρρυθμίσεων και περικοπών", δεν δίστασε να δηλώσει ο Γ. Βαρουφάκης, κλιμακώνοντας την κριτική του κατά των δανειστών.
Το να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ αποτελεί μεταρρύθμιση, όχι η αύξηση του συντελεστή, κατήγγειλε επίσης για να αφήσει μάλιστα να εννοηθεί πως στόχος της κυβέρνησης είναι η φιλελευθεροποίηση ορισμένων αγορών.
Ο χρόνος δεν είναι πολύς αλλά είναι αρκετός, σημείωσε στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει πως "καλέσαμε τους εταίρους να προβούμε όλοι μαζί σε μια πολύ γρήγορη αποτελεσματική διαπραγμάτευση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης