Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Δεν είναι δυνατή μια καλύτερη πρόταση προς την Ελλάδα για συμφωνία

tags :
Dijsselbloem: Δεν είναι δυνατή μια καλύτερη πρόταση προς την Ελλάδα για συμφωνία
Σαφές μήνυμα Dijsselbloem ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν περαιτέρω
Δεν είναι δυνατή μια καλύτερη πρόταση προς την Ελλάδα για συμφωνία ξεκαθάρισε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της Δευτέρας για την τύχη της διαπραγμάτευσης και το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, ο αξιωμαοτύχος της Ευρωζώνης ξεκαθαρίζει ότι οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω υποχωρήσεις.
Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα με την Ελλάδα, δήλωσε χθες ο πρόεδρός του Eurogroup, J. Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του Eurogroup.
Είδαμε ακριβώς την κατάσταση σε σχέση με το πρόβλημα της Ελλάδας και είδαμε ότι δυστυχώς έχει γίνει πολύ μικρή πρόοδος μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα για την Ελλάδα, πρόσθεσε για να τονίσει πως "το Eurogroup έστειλε σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα πως είναι δική της δουλειά να παρουσιάσει συμπληρωματικές προτάσεις".
Έχουμε ελάχιστο χρόνο, διεμήνυσε ο Dijsselbloem, για να επισημάνει πως χρειάζεται μια λύση αξιόπιστη για την Ευρωζώνη στο σύνολό της και για την Ελλάδα.
Εδώ και τώρα είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία αλλά η μπάλα είναι στο τερέν των Ελλήνων, εξήγησε, για να επαναλάβει πως η πρόοδος είναι πολύ μικρή και οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.
Ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αντικατάσταση ορισμένων εκ των μέτρων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης