Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Το Σαββατοκύριακο του τρόμου για τους Ελληνες - Δεν ξέρουν τι τους περιμένει τη Δευτέρα

tags :
Bloomberg: Το Σαββατοκύριακο του τρόμου για τους Ελληνες - Δεν ξέρουν τι τους περιμένει τη Δευτέρα
από το Δεκέμβριο έως σήμερα, περισσότερα απο 30 δις ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες
Την μαζική εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες πριν από την Δευτέρα 22/6 σχολιάζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg δίνοντας έμφαση στο φόβο των ελλήνων ενόψει της ερχόμενης εβδομάδας.
«Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει» υποστηρίζει το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για ένα λαό που πήγε για ύπνο την Παρασκευή χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει την Δευτέρα.
Αν δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υπογράψει ή όχι κάποιοι συμφωνία με τους δανειστές.
«Θα υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες τη Δευτέρα ή άδεια ΑΤΜ ή οι έλληνες θα πρέπει να μείνουν με μερικά ευρώ ή δραχμές στην τσέπη τους για λίγες ή και πολλές ημέρες» υπογραμμίζει το δημοσίευμα παρουσιάζοντας ιστορίες ελλήνων που μιλούν για την ανασφάλεια των ημερών.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι το αίσθημα που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αυτές τις ημέρες είναι παρόμοιο με αυτό του 2002. όταν η χώρα πέρασε από τη δραχμή στο ευρώ, και οι Ελληνες δεν ήξεραν πόσο καλό ή κακό είναι αυτό για την τσέπη τους.
«Όμως αυτή τη φορά οι Έλληνες φαίνεται ότι έχουν μεριμνήσει νωρίτερα για το μέλλον τους καθώς τους τελευταίους μήνες, από το Δεκέμβριο έως σήμερα, περισσότερα απο 30 δις ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες» τονίζει το Bloomberg.
Αποκλεισμένη από τις αγορές η ελληνική κυβέρνηση οι έλληνες μπορούν να βασίζονται μόνο στα 86 δις ευρώ από το Έκτακτο Μηχανισμό ρευστότητας για να δανειστούν χρήματα στις τράπεζες .Ομως ο ELA που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έφτασε στο ανώτερο σημείο του τα 1,8 δις ευρώ την Παρασκευή 19/6, όμως την Δευτέρα που έρχεται οι ελληνικές τράπεζες με το άνοιγμά τους θα ζητήσουν ακόμη περισσότερα.
Όμως όλες οι εξελίξεις έρχονται μαζί τη Δευτέρα. Ο Α. Τσίπρας επιστρέφει από τη Μόσχα όπου συναντά τον ρώσο πρόεδρο Putin στην Αγία Πετρούπολη έχοντας στην ατζέντα του καινούργια πρόταση για τους δανειστές.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης