Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gilbert (Bloomberg): Η πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωζώνης, θα είναι ένα μνημειώδες λάθος

Gilbert (Bloomberg): Η πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωζώνης, θα είναι ένα μνημειώδες λάθος
Οι αναλήψεις αυτό τον μήνα, ήδη έχουν φτάσει στα 4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη 1.85 δισεκατομμύρια ευρώ
«Με όλο το σεβασμό στο δημοκρατικό δικαίωμα του έλληνα πρωθυπουργού Τσίπρα να επιλέξει την καλύτερη κατά τη άποψή του, πορεία για τα συμφέροντα της χώρα του, η πορεία της Ελλάδας εκτός της ευρωζώνης, θα είναι ένα μνημειώδες λάθος» υπογραμμίζει σε άρθρο του στο Bloomberg o Mark Gilbert.
Όπως τονίζει μια τέτοια απόφαση θα ήταν άκαιρη χωρίς τη σαφή εντολή των Ελλήνων όταν μάλιστα η θέση της της χώρας στο ευρώ βρίσκεται στο "παρά ένα».
Την Τετάρτη ο Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα αναλάβει την ευθύνη να πει το μεγάλο όχι στην συνέχιση των καταστροφικών για την Ελλάδα, πολιτικών.
Όμως οι δημοσκοπήσεις, διαρκώς, δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να αφήσουν το ευρώ» σχολιάζει ο Mark Gilbert παραθέτοντας στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης που δείχνει ότι το 56% των ελλήνων θα προτιμούσε μια κακή συμφωνία που θα επέβαλε σε περισσότερη λιτότητα, ενώ αντίθετα μόλις το 35% δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αφήσει το κοινό νόμισμα.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, την Πέμπτη (18/6) που συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου τους διαδηλωτές να ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μην οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ.
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Jean-Claude Juncker, σε μήνυμα του στο tweeter έγραψε «καλωσορίζουμε την χθεσινή φιλοευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, η οποία δείχνει ότι οι άνθρωποι στη Ελλάδα θέλουν να είναι μέρος της ΕΕ και της ευρωζώνης» σχολιάζει ο αρθρογράφος του Bloomberg.
Λέγοντας ότι παρά το γεγονός οι έλληνες δεν έχουν "εισβάλει" στις τράπεζες, οι εκροές τεράστιων χρηματικών ποσών είναι ασύλληπτες.
«Οι αναλήψεις αυτό τον μήνα, ήδη έχουν φτάσει στα 4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη 1.85 δισεκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις τράπεζες» τονίζει ο Gilbert επικαλούμενος πηγές του Bloomberg
«Και ενώ ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης επέκρινε τις ολέθριες διαρροές προς τον τύπο, αναφορικά με το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η χρεοκοπία του οικονομικού συστήματος της χώρας φαντάζει ολοένα αυξανόμενη και αναπόφευκτη» τονίζει.
Και καταλήγει λέγοντας πως «σύμφωνα με εκτιμήσεις, στους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα έχουν παραμείνει λιγότερα από 130 δισεκατομμύρια ευρώ, με το σύνολο των καταθέσεων από την αρχή του χρόνου να είναι μειωμένο σχεδόν κατά 20%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης