Τελευταία Νέα
Οικονομία

Guardian: Για συμφωνία της τελευταίας στιγμής προετοιμάζουν το έδαφος Αθήνα και θεσμοί - Αλεπάλληλες συνομιλίες

Guardian: Για συμφωνία της τελευταίας στιγμής προετοιμάζουν το έδαφος Αθήνα και θεσμοί - Αλεπάλληλες συνομιλίες
Tα τεχνικά κλιμάκια και από τις δύο πλευρές προσπαθούν να συγκροτήσουν μια κοινή δημοσιονομική πρόταση πριν από την αυριανή κρίσιμη συνάντηση
«Για συμφωνία της τελευταίας στιγμής προετοιμάζουν το έδαφος ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί μέσω αλλεπάλληλων τηλεφωνικών συνομιλιών πριν από την αυριανή συνάντηση στις Βρυξέλλες» τονίζει σε πρόσφατο δημοσίευμα του ο βρετανικός Guardian.
Η αυριανή συνάντηση θα είναι σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών ενώ στη συνέχεια η διπλωματική προσπάθεια θα γίνει σε επίπεδο Κορυφής με τους πολιτικούς ηγέτες της ευρωζώνης να προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές ώστε να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.
Το δημοσίευμα αναφέρει και το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από την αναχώρησης του Α. Τσίπρα για τις Βρυξέλλες όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Αθήνας διαπραγματευόμενος τα ακανθώδη ζητήματα του ΦΠΑ και των συντάξεων.
Από την πλευρά τους οι ηγέτες της ευρωζώνης φαίνεται ότι θα υπαναχωρήσουν στο καθοριστικό ζήτημα της μείωσης του χρέους, που η Αθήνα θεωρεί απαραίτητο για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, όχι όμως άμεσα. Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της αύξηση του ΦΠΑ και της μείωσης των συντάξεων στα οποία οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να βρουν κοινή κατεύθυνση.
Στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζει ο Guardian, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ, ύψους 1,6 δις ευρώ, έως το τέλος του Ιουνίου.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του Α. Τσίπρα με την καγκελάριο Merkel, τον πρόεδρο Hollande και τον πρόεδρο της Κομισιόν Juncker την ώρα που τα τεχνικά κλιμάκια και από τις δύο πλευρές προσπαθούν να συγκροτήσουν μια κοινή δημοσιονομική πρόταση πριν από την αυριανή κρίσιμη συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης