Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Ο Dijsselbloem απέρριψε το αίτημα Βαρουφάκη για επέκταση του προγράμματος για ένα μήνα

Bloomberg: Ο Dijsselbloem απέρριψε το αίτημα Βαρουφάκη για επέκταση του προγράμματος για ένα μήνα
Η ΕΕ είναι τώρα σε ετοιμότητα να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα των 19 μελών του ευρώ
Την απόρριψη της επέκτασης του προγράμματος για την Ελλάδα ανακοίνωσε μετά τη λήξη του Eurogroup, ο επικεφαλής Jeroen Dijsselbloem, όπως αναφέρει και το Bloomberg.
Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ, ασκεί με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη πίεση προς τον έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και την κυβέρνηση του την ώρα που αυξάνεται συνεχώς ο φόβος ότι το οικονομικό σύστημα της χώρα θα καταρρεύσει λόγω των τεράστιων εκροών χρημάτων.
Όπως υπογράμμισε ο Jeroen Dijsselbloem μετά το Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης αιτήθηκε για μία ακόμη φορά την παράταση του προγράμματος μια ένα μήνα , όμως χωρίς συμφωνία πακέτο κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει.
Τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το τέλος της στήριξης προς αυτήν, το βράδυ της Τρίτης.
«Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο απέρριψε την τελευταία πρόταση των Θεσμών αλλά δεν συνειδητοποίησε ότι η πρόταση αυτή ήταν η πλέον ευέλικτη» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι σε ετοιμότητα να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα των 19 μελών του ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης