Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις - H Eυρωζώνη θα την στηρίξει εάν χρειαστεί

tags :
Dijsselbloem: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις - H Eυρωζώνη θα την στηρίξει εάν χρειαστεί
Θα στηρίξουμε την Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να της παράσχουμε τεχνική βοήθεια αν χρειαστεί μετά το πρόγραμμα
Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα ήταν εκείνη που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις συνομιλίες με τους δανειστές.
Πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για τη θωράκιση της Ευρωζώνης και η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, τόνισε για να προσθέσει πως είναι ισχυρή η αποφασιστικότητα του Eurogroup να θωρακιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Αποφασίσαμε να πάρουμε περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των οικονομιών μας, τόνισε για να γνωστοποιήσει πως το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει εκ νέου.
Θα στηρίξουμε την Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να της παράσχουμε τεχνική βοήθεια αν χρειαστεί μετά το πρόγραμμα, τόνισε για να προσθέσει πως η Ευρωζώνη περιλαμβάνει 19 μέλη και είναι έτοιμη να παράσχει στήριξη και βοήθεια στην Ελλάδα.
Οι οικονομίες μας είναι πιο ισχυρές και πιο σταθερές, σημείωσε, για να επαναλάβει πως "Είμαστε απλώς έτοιμοι για περαιτέρω ενέργειες, αν χρειαστεί".
Δεν συζητήσαμε συγκεκριμένα για τον κίνδυνο οικονομικής επιδημίας, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup για να εξηγήσει, ωστόσο, πως η διαδικασία δεν έχει τελειώσει και πιθανόν να μην τελειώσει ποτέ...
Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα, διεμήνυσε για να επαναλάβει πως η Ελλάδα ήταν εκείνη που έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Δεν αποχώρησαν οι θεσμοί από τις συνομιλίες το βράδυ της 26ης Ιουνίου, σημείωσε.
Είμαστε όλοι έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ακόμα και μετά την εκπνοή του προγράμματος, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης