Τελευταία Νέα
Οικονομία

Hollande: Η Ελλάδα θα μείνει στo ευρώ – Στα 80 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση - Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες

Hollande: Η Ελλάδα θα μείνει στo ευρώ – Στα 80 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση - Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες
«Η Γαλλία επιζητούσε τη συμφωνία για την Ελλάδα»
Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε με το πέρας των εργασιών της μαραθώνιας Συνόδου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Η Γαλλία επιζητούσε τη συμφωνία, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως στόχος ήταν τόσο να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή ακεραιότητα, ενότητα και αλληλεγγύη, όσο και να δοθεί στον ελληνικό λαό η ελπίδα, μετά τα τόσα χρόνια λιτότητας και βασάνων.
Αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ, δεν θα χάναμε μόνο ένα κομμάτι του ευρωπαϊκού λαού και πληθυσμού, αλλά κυρίως μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε μια θαρραλέα επιλογή», ανέφερε, ακόμα, ο Hollande.
Η Ευρωζώνη πρέπει να παρέχει στα κράτη-μέλη της την ανάπτυξη και την σταθερότητα, υπογράμμισε ο Hollande, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως δεν μπορεί να υπάρξει η ανάπτυξη χωρίς την σταθερότητα και αντιστρόφως.
Στη συνέχεια επεσήμανε πως το χρέος της Ελλάδας δεν θα είναι ποτέ βιώσιμο αν δεν υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα.
«Ο λαός της Ελλάδας, όπως και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης πρέπει να γίνονται σεβαστοί», κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει για την Ελλάδα χρηματοδότηση περίπου 80 δισ. ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα, οι οποίες λειτουργούν ως εχέγγυο του ελληνικού δανείου, θα μείνουν κλειστές για μέρες.
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως το ελληνικό χρέος θα αναδιαρθρωθεί με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης