Τελευταία Νέα
old

Μάρδας: Aπέτυχε η στρατηγική του Βαρουφάκη - Ο Τσίπρας αναγκάστηκε σε στροφή λόγω νέων δεδομένων

Μάρδας: Aπέτυχε η στρατηγική του Βαρουφάκη - Ο Τσίπρας αναγκάστηκε σε στροφή λόγω νέων δεδομένων
Eθελοτυφλεί όποιος αμφισβητεί τη μάχη που έδωσε o Aλ. Τσίπρας - Μπήκα στον πειρασμό να ψηφίσω ναι στο δημοψήφισμα
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε σε στροφή, λόγω των νέων δεδομένων, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημ. Μάρδας, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως... μπήκε στον πειρασμό να ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μάρδας τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας έπεσε πάνω σε νέα δεδομένα και εθελοτυφλεί όποιος αμφισβητεί τη μάχη που έδωσε, ενώ παραδέχθηκε πως δεν φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για να φτάσεις στη Σελήνη πρέπει να κάνεις έναν τέλειο προγραμματισμό, αλλά και πάλι δεν γνωρίζεις τους αστάθμητους παράγοντες, εξήγησε.
Ερωτηθείς να τοποθετηθεί επί του διλήμματος ευρώ ή δραχμή ο κ. Μάρδας σημείωσε χαρακτηριστικά πως "Το ευρώ το βλέπουμε, με τα αρνητικά του και τα θετικά του, ενώ τη δραχμή τη φανταζόμαστε σε θεωρητικό επίπεδο".
Ανέλαβα την καμπάνια για τη δραχμή για να ακουστεί ο αντίλογος σε όσους επιχειρηματολογούσαν υπέρ της, σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί του επίμαχου θέματος του Plan B του Γ. Βαρουφάκη, ο κ. Μάρδας διεμήνυσε πως δεν ήταν ο στόχος η δραχμή.
Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε σκοπό την επιστροφή στη δραχμή, γιατί αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα το είχαμε συζητήσει έστω και άτυπα, πρόσθεσε.
Ωστόσο παραδέχθηκε πως ο Γ. Βαρουφάκης είχε μία στρατηγική που προφανώς δεν του βγήκε.
Έχει αποφασιστεί ότι η πορεία της χώρας είναι εντός του ευρώ, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μάρδας σημείωσε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάρδας τόνισε πως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφωνίες, ενώ πλέον το ζητούμενο είναι να υπάρξει συμβιβασμός στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει, πρόσθεσε, να βγει μία σύνθεση και να έχουμε ένα αποτέλεσμα, να υπάρξει συμβιβασμός.
Οι διαφορετικές απόψεις από την κυρίαρχη του κόμματος είναι μέτρο της πολιτικής καθαρότητας, συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης