Τελευταία Νέα
old

Κομισιόν: Φιλόδοξος αλλά ρεαλιστικός ο στόχος για συμφωνία και εκταμίευση της πρώτης δόσης πριν τις 20/8

Κομισιόν: Φιλόδοξος αλλά ρεαλιστικός ο στόχος για συμφωνία και εκταμίευση της πρώτης δόσης πριν τις 20/8
Υπάρχει ικανοποίηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο που μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί κατά τη διαπραγμάτευση
Φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό χαρακτηρίζει η Κομισιόν τον στόχο για επίτευξη συμφωνίας και εκταμίευση της πρώτης δόσης από το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, πριν τις 20 Αυγούστου.
Όπως τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, M. Andreeva, υπάρχει ικανοποίηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο που μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί κατά τη διαπραγμάτευση.
"Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για "εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, η οποία επιτρέπει την πρόοδο με ταχείς ρυθμούς".
Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημείωσε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί το ομόλογο της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης