Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΑΕΔ: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας – Θα επωφεληθούν 19.102 άνεργοι

ΟΑΕΔ: Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας – Θα επωφεληθούν 19.102 άνεργοι
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου
Ξεκινά σήμερα η τρίτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 19.102 θέσεων 5μηνης απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, είναι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2015.
Δικαιούχος φορέας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ αρμόδιος φορέας για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ωφελουμένων και την καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους είναι ο ΟΑΕΔ.
Με την τρίτη φάση ολοκληρώνεται το ανασχεδιασμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο μετέχουν συνολικά 52. 626 άνεργοι.
Βάσει του σχεδιασμού, ο οποίος ενδέχεται να πάει λίγο πίσω λόγω των πολιτικών εξελίξεων, όμως δεν προβλέπεται να αλλάξει καθώς έχει ήδη εγκριθεί, θα ακολουθήσουν συνολικά 10 προγράμματα και δράσεις με στόχο τη συμμετοχή 110.000 ανέργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης