Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Παρίσι αντιπροσωπεία του ΣΕΒ για την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων - Συναντήσεις με Macron και Sapin

Στο Παρίσι αντιπροσωπεία του ΣΕΒ  για την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων - Συναντήσεις με Macron και Sapin
Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι
Στο Παρίσι θα βρεθεί αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θεόδωρο Φέσσα, αύριο, Δευτέρα 28/9 και μεθαύριο, Τρίτη 29/9, όπου θα έχει επαφές με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς και με τη διοίκηση του αντίστοιχου γαλλικού Συνδέσμου.
Στόχος της επίσκεψης είναι η προετοιμασία του εδάφους για προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τη γαλλική πλευρά για τον καίριο ρόλο και τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στη χώρα μας όλη αυτή την περίοδο.
Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε στους Γάλλους συναδέλφους μας ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα ευκαιριών για επενδύσεις, που είναι μονόδρομος να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
Είμαστε εδώ επίσης για να αναστρέψουμε το κλίμα φυγής μεγάλων γαλλικών επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας και να αναδείξουμε νέα πεδία συνεργασίας».
Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως «είμαστε τέλος εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί ζωτικό κομμάτι της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς διαθέτει και την πολιτική συναίνεση αλλά και βούληση για να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, «η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας μας είναι στενά συνυφασμένες με τη συνεργασία, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια οι επιχειρηματικές συμπράξεις με τις γαλλικές επιχειρήσεις αποτελούν ευκαιρία και για τις δύο χώρες».
Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, E. Macron και  τη διοίκηση του γαλλικού Συνδέσμου (MEDEF) με την οποία θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Μ. Sapin.
Τέλςο, σημειώνεται ότι στην αποστολή θα μετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων από ευρύ φάσμα, όπως: Κατασκευές, Ενέργεια, Βιομηχανία (μέταλλα), Φάρμακα, Λιανεμπόριο, Πληροφορική & επικοινωνίες, Ασφάλειες, Τράπεζες και Βιομηχανικός εξοπλισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης