Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕSM: Πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο - Στα κυπριακά ταμεία το πρωί της Παρασκευής 500 εκατ. ευρώ

tags :
ΕSM: Πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο - Στα κυπριακά ταμεία το πρωί της Παρασκευής 500 εκατ. ευρώ
Η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα
Το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο άναψε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESM, εγκρίνοντας το αναθεωρημένο μνημόνιο της χώρας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της έβδομης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.
Μετά την εξέλιξη αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα προχωρήσει στην άμεση εκταμίευση της δόσης, ύψους 500 εκατ. ευρώ προς τη Λευκωσία.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ESM, η δόση των 500 εκατ. ευρώ θα βρίσκεται στα κυπριακά κρατικά ταμεία αύριο Παρασκευή (9/10) το πρωί.
"Η Κύπρος πραγματοποίησε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα.
Όχι μόνο διορθώθηκε σειρά σημαντικών ανισορροπιών και σταθεροποιήθηκε ο τραπεζικός κλάδος, αλλά ταυτόχρονα επετεύχθη σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη, καθώς και μείωση της ανεργίας", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.
Mόλις εκταμιευθεί η δόση των 500 εκατ. ευρώ, η Κύπρος θα έχει λάβει σωρευτικά 6,3 δισ. ευρώ (από το σύνολο των 9 δισ. ευρώ) που δικαιούται από τον ESM, βάσει του προγράμματός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης