Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλλάζει το κλίμα - Στροφή στην ομαλότητα δείχνει η καμπύλη των ελληνικών ομολόγων

Αλλάζει το κλίμα - Στροφή στην ομαλότητα δείχνει η καμπύλη των ελληνικών ομολόγων
Στο 7,59% η απόδοση του δεκαετούς και στο 8,15% εκείνη των ομολόγων με βραχυπρόθεσμες λήξεις
Στροφή προς την ομαλότητα δείχνει η καμπύλη της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων σύμφωνα με το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, η απόδοση των ομολόγων που λήγουν το 2019 υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η δόση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μάλλον θα εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα.
Τον Ιούλιο, που η Ελλάδα διαπραγματευόταν ακόμα το νέο πακέτο διάσωσης η απόδοση των ομολόγων που ωριμάζουν τα επόμενα χρόνια ήταν 18% υψηλότερη απ’ ό,τι σήμερα.
Τα ελληνικά ομόλογα έχουν κάνει ράλι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας τη φημολογία ότι η επανεκλογή του δεν θα εκτροχιάσει τη συμφωνία.
Συμβαίνει, δηλαδή, το αντίθετο απ’ ό,τι τον Ιανουάριο, όταν η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγήσει σε ένα sell of τίτλων.
«Οι ανησυχίες, όμως, έχουν εξασθενήσει μετά τη συμφωνία του Ιουλίου και το αποτέλεσμα των εκλογών που ενίσχυσε τη θέση του Τσίπρα» αναφέρει ο Vincent Chaigneau, επικεφαλής της στρατηγικής νομισματικής πολιτικής στη Societe Generale.
«Η αγορά είναι αισιόδοξη ότι η απόφαση για την επόμενη καταβολή της δόσης στην Ελλάδα με βάση θα είναι θετική» προσθέτει ο Chaigneau.
H απόδοση στο ομόλογων που ωριμάζουν τον Απρίλιο του 2019 μειώθηκε κατά 63 μονάδες βάσης ή, κατά 0,63% στο 7,51%, ενώ η τιμή των ομολόγων βρίσκεται στο 91,76% της ονομαστικής τους αξίας.
Η απόδοση του 10ετούς ήταν στο 7,59%, στο χαμηλότερο σημείο της τη φετινή χρονιά.
Όσο για την απόδοση των τίτλων του 2017, βρίσκεται ψηλότερα στο 8,15%.
Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων με βραχυπρόθεσμες λήξεις, από εκείνα που ωριμάζουν αργότερα, ίσως να είναι μία ένδειξη ανησυχίας των επενδυτών για τη βραχυπρόθεσμη και όχι τη μακροπρόθεσμη οικονομική προοπτική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης