Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ετοιμάζεται η αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε

Ετοιμάζεται η αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε
Eδώ και δύο μήνες έχει ξεκινήσει η διαβούλευση
Απαραίτητη, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή,  είναι η αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, ενταγμένης στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας και στο ρόλο, που θα κληθούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική, η επιμελητηριακή νομοθεσία ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και την εκλογική διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων των επιχειρήσεων, ως μέλη των Επιμελητηρίων.
Ήδη,  εδώ και δύο μήνες έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ο προγραμματισμός είναι στα τέλη του τρέχοντος έτους να εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομίας ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση.
Στις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα, αναφέρεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων θα διεξαχθούν μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2016, ενώ η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων παρατείνεται, μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.
Μάλιστα, προβλέπεται ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί έως και 4 μήνες.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα διεξαχθούν 4 μήνες μετά από την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης