Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Θα βρεθεί λύση κοινώς αποδεκτή για τα «κόκκινα δάνεια» - Ο τραπεζικός τομέας πρέπει να θωρακιστεί

tags :
Moscovici: Θα βρεθεί λύση κοινώς αποδεκτή για τα «κόκκινα δάνεια» - Ο τραπεζικός τομέας πρέπει να θωρακιστεί
Πανευρωπαϊκό πρόβλημα τα «κόκκινα δάνεια», τόνισε ο κ. Moscovici
Αισιόδοξος ότι μια κοινώς αποδεκτή λύση για τα «κόκκινα δάνεια» είναι εφικτή εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
Αναλυτικότερα, τόνισε ότι ο ίδιος συμμετείχε σε εποικοδομητικές συζητήσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, ενώ έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.
«Εργαζόμαστε μέρα – νύχτα για τα εκκρεμή ζητήματα», τόνισε ο Moscovici, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπάρχει πρόοδος», αλλά απομένει ένα 20% των διαπραγματεύσεων για να επιλυθεί.
Τα μέτρα παίζουν άκρως σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα, πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ σχολίασε πως στο πλαίσιο του Eurogroup συζητήθηκε τόσο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όσο και τα «κόκκινα δάνεια».
Ο ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε πως «ο τραπεζικός τομέας πρέπει να θωρακιστεί», καθώς και ότι τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν πανευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα.
«Θα βρεθεί λύση κοινώς αποδεκτή για τα κόκκινα δάνεια», τόνισε ο Moscovici, ενώ συνέχισε πως «η νομοθεσία για τις κατασχέσεις βρίσκεται στο επίκεντρο», σημειώνοντας πως οι ευαίσθητοι πολίτες πρέπει να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς.
Τέλος, ανέφερε πως θα υπάρξει τους επόμενους μήνες διαδικασία ανάκαμψης της Ευρωζώνης, αλλά και ότι σε επίπεδο Ευρώπης θα λυθεί και το μεταναστευτικό, καθώς υπάρχουν «προτάσεις για κοινές λύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης