Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανατολίτικο παζάρι στην ανταλλαγή ομολόγων με μετοχές - Η Επ. Κεφαλαιαγοράς Αγγλίας παρακολουθεί...

Ανατολίτικο παζάρι στην ανταλλαγή ομολόγων με μετοχές - Η Επ. Κεφαλαιαγοράς Αγγλίας παρακολουθεί...
Οι «τσουρουφλισμένοι» ομολογιούχοι προσπαθούν να σώσουν το αρχικό τους κεφάλαιο τους την ύστατη στιγμή
«Ανατολίτικο παζάρι» θυμίζουν οι διαπραγματεύσεις των ομολογιούχων με τις εκδότριες τράπεζες.
Οι «τσουρουφλισμένοι» ομολογιούχοι προσπαθούν να σώσουν το αρχικό τους κεφάλαιο τους την ύστατη στιγμή ενώ αρκετοί αρνούνται την μετατροπή των ομολόγων σε μετοχές σε αξίες χαμηλότερες έως 60%.
Η αντιπρόταση του τραπεζίτη προς τον πελάτη για πώληση του ομολόγου δεν είναι ικανοποιητική αφού η προτεινόμενη τιμή πώλησης είναι χαμηλότερη έως 90% με αποτέλεσμα η ανταλλαγή του ομολόγου με μετοχές είναι πιο συμφέρουσα.
Τα δικηγορικά γραφεία όμως που διαθέτουν ανθρώπους με γνώση στα χρηματοοικονομικά και έχουν πρόσβαση στην αγορά ομολόγων μέσω του πρακτορείου Bloomberg, τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν στενά τις τρέχουσες τις τιμές αγοράς και πώλησης των ομολόγων που αποσύρονται.
Η παραπάνω πληροφορία ακυρώνει στην πράξη την πληροφορία του τραπεζίτη για μηδενικό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος από το γραφείο Kyros Law Offices που διαχειρίζεται ανάλογες υποθέσεις ομολογιούχων υποχρεώθηκε να συνομιλήσει με Private Banking Τράπεζας στο Λονδίνο για να διαπραγματευθεί την αξία του ομολόγου που είχε στην κατοχή του πελάτης του.
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος είπε στο bankingnews ότι όταν ο πελάτης προέρχεται από μια χρηματιστηριακή εταιρεία οι προτεινόμενες τιμές πώλησης πλησιάζουν κοντά στο μηδέν αφού το επιχείρημα της άλλης πλευράς είναι ότι δεν υπάρχει αγοραστής.
Οι απαντήσεις διαφέρουν όμως όταν ο πελάτης προέρχεται από την ίδια τράπεζα που είναι και η εκδότρια του ομολόγου και η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι προσφερόμενες τιμές αγοράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον πελάτη και τον άνθρωπο που μεσολαβεί για την επίλυση του θέματος.
Η έκδοση των ομολόγων στο Αγγλικό Δίκαιο καθιστά υπεύθυνες όμως τις Εποπτικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σκληρές καθώς λήγει ο χρόνος των ομολόγων που ανακαλούνται .
Η μοναδική πρόταση των τραπεζών είναι η ανταλλαγή του ομολόγου με μετοχές στο 50% της αξίας του.
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος ως εκπρόσωπος του ομολογιούχου και πελάτη του έκανε ένα βήμα πιο πέρα αφού επικαλέστηκε τη Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FCA) η οποία θα δέχονταν άμεσα καταγγελία για τις προσφερόμενες τιμές επαναγοράς, οι οποίες στην ουσία ήταν πλασματικές. Μετά αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων ο κ. Κυριακόπουλος εξασφάλισε την ανταλλαγή του ομολόγου στο 90% της αξίας και μάλιστα σε «ζεστό» χρήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης