Οικονομία

Παίρνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών τη διάταξη για τη συλλογή αποδείξεων μετά το σάλο που προκλήθηκε

Παίρνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών τη διάταξη για τη συλλογή αποδείξεων μετά το σάλο που προκλήθηκε
Η διάταξη καλούσε, λίγο πριν από την εκπνοή του 2015, τους έλληνες φορολογούμενους να συγκεντρώνουν αποδείξεις
Πίσω παίρνει τη διάταξη για τη συλλογή αποδείξεων για τα φετινά εισοδήματα το υπουργείο Οικονομικών μετά το σάλο που προκάλεσε στην αγορά.
Η διάταξη καλούσε, λίγο πριν από την εκπνοή του 2015, τους έλληνες φορολογούμενους να συγκεντρώνουν αποδείξεις (το 10% του εισοδήματος που δηλώνουν) προκειμένου να έχουν το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ.
Για παράδειγμα, για έναν μισθωτό, που έχει ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να δηλωθούν αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ.
Εφόσον, δεν δηλωθούν θα επιβάλλεται πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που λείπουν από τους φορολογούμενους.
Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 220 ευρώ.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε: 

Σοκ για τους φορολογούμενους!
Είκοσι ημέρες πριν εκπνεύσει το 2015 το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να μαζέψουν αποδείξεις, προκειμένου να έχουν το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.
Όσοι δεν προσκομίζουν τις αποδείξεις, οι οποίες θα πρέπει να φτάνουν το 10% του εισοδήματος που θα δηλώσουν το 2016, θα έχουν ποινή φόρου 22% επί της αξίας των αποδείξεων που δεν θα προσκομίσουν.
Η διάταξη αυτή θα προβλέπει φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει για διαβούλευση μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Βουλή και θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη μεταφορά του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την πλήρη ανεξαρτησία της προηγούμενης υπηρεσίας (ΓΓΔΕ), την διενέργεια με πλαστικό χρήμα όλων των συναλλαγών που θα γίνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 κ.α.

Μ.Χ

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης